Agrarisch advies

Trippel aaa heeft een grote agrarische afdeling, waarbij onze agrarische cliëntadviseurs en administrateurs u graag adviseren en ondersteunen bij uw bedrijfsvoering. Door tussentijdse rapportages te maken heeft u het hele jaar door inzicht in uw cijfers en kunt u tijdig inspelen op veranderingen.

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar!

Onze ervaren adviseurs begeleiden u graag met al uw vraagstukken. Zij worden ondersteund door een vast team van ervaren fiscalisten, assistent accountants en administratief medewerkers. Zo heeft u altijd persoonlijk en direct contact.

Voor informatie kunt u contact opnemen met één van onze persoonlijke agrarische adviseurs van de vestiging naar uw keuze. Onze vestigingen zijn Meppel, Stadskanaal, Hoogezand en Emmen. Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 0599 – 696 490 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Trippel aaa is NOAB gecertificeerd

Trippel aaa staat voor kwaliteit, vakmanschap en actueel advies en kennis. Wij zijn dan ook trots dat wij het NOAB kwaliteitskeurmerk mogen uitdragen. NOAB staat voor de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Erkend RB kantoor

Onze Register Belastingadviseurs staan voor u klaar voor al uw fiscale vraagstukken. De ervaren adviseurs zijn aangesloten beroepsvereniging van belastingadviseurs waardoor zij altijd beschikken over actuele informatie en u kunnen ondersteunen bij diverse belastingvraagstukken.

VAB, Agrarische bedrijfsadviseurs met ambities

Tot slot zijn een aantal van onze agrarische cliënt adviseurs aangesloten bij de VAB, de erkende beroepsvereniging voor agrarische bedrijfsadviseurs. De VAB staat voor kwaliteit, kennis en een agrarisch netwerk.   

Landbouwregeling

Vanaf 1 januari 2018 is de BTW wetgeving voor de landbouw aangepast.

Vanaf 1 januari 2018 is iedere agrarische ondernemer, dus ook bijv. de veehandelaren, BTW-ondernemer en zullen bijna alle bijzondere bepalingen zijn afgeschaft. Velen van u hebben geopteerd en zitten al in de BTW. Mocht u de landbouwregeling nog toepassen, dan dient u vanaf 1 januari 2018 met vorenstaande rekening te houden en moet u voor al uw prestaties BTW berekenen. Daar staat tegenover dat u aftrekrecht voor de BTW krijgt voor alle kosten die u maakt.

Onze adviseurs zijn van bovenstaande op de hoogte en kunnen u van dienst zijn mocht u nog vragen hebben.

Wet- en Regelgeving

BTW berekenen bij verleasen of verkoop van melkquotum?

Ondanks het feit dat er in verschillende media veel aandacht besteed is aan het onderwerp ‘BTW en melkquotum’ blijft deze materie de gemoederen bezig houden. Vaak worden er nog steeds fouten gemaakt bij het verwerken van verhuur- en verkooptransacties, die grote financiële gevolgen kunnen hebben. In de basis zijn de volgende punten van belang:

  • Is het verleasen altijd belast met BTW?
  • Is de verkoop door een landbouwer die “ in de BTW zit” (of die een BTW belaste neventak heeft) altijd belast met BTW?
  • Is de verkoop van melkquotum door een ondernemer die reeds gestaakt is, belast met BTW?
  • Mag verkoop van quotum van een “landbouwregelaar” altijd zonder BTW heffing?

De antwoorden op bovengenoemde vragen zijn niet altijd logisch en er zijn de nodige bijzonderheden, daarom zullen wij de punten stuk voor stuk bespreken.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

De energie investeringsaftrek (EIA) is een investeringsmaatregel waarbij ondernemers 41,5% van de investeringskosten in energiebesparende technieken en/of duurzame toepassingen van energie kunnen aftrekken van de winst van hun onderneming. De EIA levert u dubbel voordeel op omdat u minder energiekosten heeft en u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Voorbeelden die voor deze regeling in aanmerking komen zijn de melk-voorkoeler maar ook energie-zuinige verlichtingssystemen.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vrijwillige Afschrijving Milieu Investeringen (VAMIL)

MIA en VAMIL zijn fiscale aftrekregelingen op milieuvriendelijk bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Bij de MIA is er een extra fiscale aftrek voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Deze kan 13,5%, 27% of 36% zijn van de investeringskosten. Bij de VAMIL-regeling bepaalt de ondernemer zelf hoe op het aangeschafte bedrijfsmiddel wordt afgeschreven, dit kan zijn in één keer of verspreid over meerdere jaren. Bij deze regeling kan men een groot liquiditeitsvoordeel en rentevoordeel behalen omdat, indien er in één keer wordt afgeschreven er op korte termijn minder belasting afgedragen dient te worden.

Agrarisch nieuws:

Advies nodig?

Neem contact op met onze specialisten voor passend advies.
Vrijblijvend
Direct naar: